Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Alicia Keys feltört weblapja miatt kritizálják a MySpace-t

(2007. november 12.)

- Center Networks, PC World -

Alicia Keys személyes weblapjának feltörése ismét ráirányította a figyelmet a MySpace rendszer gyengeségeire.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Az Amerikában egyre inkább piacvezetővé váló MySpace társadalmi-szociális hálózati portál a világ hatodik legforgalmasabb webhelyének számít, működtetéséről ma már 300 fős szakembergárda gondoskodik.

A MySpace szolgáltatás ismertté és népszerűvé válását nagyban előmozdította, hogy a cég alapítói jó érzékkel elsőként zenészeket és más művészeket csábítottak magukhoz - ők a képi- és hanganyagokkal szinte teljes mértékben testreszabható személyes weblapjaik segítségével könnyen kapcsolatot tarthatnak rajongóikkal, akik közül sokan szintén a MySpace-t választották webnaplójuk vezetésére.

A zenészek jelenlétét a MySpace hálózatában azóta is kiemelt figyelem övezi - ehhez most már botrány is társul, az ismert blues- és soul-énekesnő, Alicia Keys nemrégiben feltört weblapjának köszönhetően.

A MySpace-ben rejlő lehetőséget ugyanis a hackerek is felismerték. Október legvégén számos kisebb együttes, például a Jet King rajongói azzal szembesültek, hogy kedvenc énekesük honlapjának meglátogatása után gépük furcsán kezdett viselkedni. Egyesek semmilyen gyanús előzményre sem figyeltek fel, mások azonban egy felbukkanó codec-csomag, vagyis hang- és videó adatfolyamok feldolgozásához szükséges szoftvermodul - telepítésének tulajdonították a problémák megjelenését.

A vállalati hálózatokban nem kívánatosnak számító csevegő- és fájlcserélő-szoftverek szűrésére szakosodott FaceTime Communications szakemberei megvizsgáltak néhány ilyen esetet és úgy találták, hogy mindegyikben egy bizonyos kártékony program okozta fertőzésről van szó. A támadásra ezért nyilvános blogjukban is felhívták a figyelmet, a MySpace azonban nem reagált az értesítésre.

A sztárok problémáit soron kívül kezelik
A Jet King együttes időközben azt kérte, hogy az üzemeltető a rajongók védelmében tiszta mentésből állítsa helyre a webhelyüket. Gitárosuk, Vaugh Atkinson állítása szerint a MySpace napokig nem válaszolt erre a kérésükre - pedig a honlapjukkal kapcsolatos gondok sokat ronthatnak a banda hitelességén és a marketing-tevékenységüket is akadályozza, ha nulláról kell újjáépíteniük webes jelenlétüket. A kisebb együttesek körében jelentkező elégedetlenséget csak fokozta, amikor kiderült, hogy a nagy sztárok ezen a téren is "egyenlőbbek" zenész-társaiknál.

Az Exploit Prevention Lab nevű biztonsági cég csütörtökön tette közzé a hírt, hogy a többszörös Grammy-díjas énekesnő, Alica Keys weboldalát hackerek törték fel. A népszerű blues és soul előadó MySpace honlapját azonban még aznap megtisztították a fertőzéstől és intézkedtek az ott talált kártékony programok terjesztési láncolatában érintett webhelyek bezáratása érdekében.

A kevésbé ismert énekesek, mint Vaugh Atkinson - akik segítség híján nem tudták visszaállítani személyes honlapjukat - annak bizonyítékaként elkönyvelték el ezt az esetet, hogy a MySpace semmit sem tesz a kisemberekért. A Jet King gitárosa szerint: "Ha mi is olyan híresek lennénk, mint a Coldplay vagy Michael Jackson, akkor biztos, hogy öt percen belül teljesítették volna a kérésünket."

A zenei MySpace oldalakat érintő feltörések műszaki hátteréről cikkünk második részében olvashatnak.


  |  1/2  |   következő oldal


Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.