Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Fél pont döntött a bajnokok között

(2010. december 23.)

- AV Comparatives, F-Secure PR -

Kiválóan küzdöttek a vírusirtók, alulmaradtak a kártevők.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Az osztrák AV-Comparatives szervezet tájékoztatása szerint 2010-ben az F-Secure cég Internet Security elnevezésű terméke 98,9%-os hatékonyságot felmutatva megnyerte a teljeskörű vírusvédelemre kiterjedő dinamikus teszt-sorozatot.

A finn gyártó otthoni és kisirodai célú számítógépekre tervezett védelmi terméke a 2010. augusztus közepétől november végéig terjedő tesztidőszakban összesen hétszer ért el Advanced Plus eredményt - ezt a magas presztízsű minősítést a 14 versenybe szállt antivírus termék közül végeredményben csak négy gyártónak sikerült megszereznie (Avira, F-Secure, Kaspersky Lab és Symantec).

Rendkívül szoros finálét láthattunk

A számszerű összesítésben az F-Secure Internet Security 2010 és 2011 szoftverek a kártevők terjedését megakadályozó automatikus védelmi mechanizmusaik révén 1946 pontot gyűjtöttek. A finn biztonsági cégnek ezzel a lehető legszorosabb befutóban sikerült kiharcolnia a győzelmet - ráadásul úgy, hogy az első fordulóban még a korábbi évjáratú termékével indult!

A második helyezett Symantec cég Norton Internet Security 2011 típusú szoftvere 1936 automatikus és 19, felhasználói közreműködést igénylő, fél pontot érő kártevő-blokkolással összesen 1945,5 pontot gyűjtött - vagyis fél ponttal maradt el a győztes F-Secure-tól, sőt a harmadik helyezett Avira cég PSS10 terméke is közel ennyi, 1943 pontot szerzett!

Csendben dolgozik a legjobb védelem

A szoros eredmény a modern biztonsági szoftverek kiválósága mellett arra is rámutat, hogy a lakossági célú antivírus piacon kiemelkedő fontossága van a védelmi mechanizmusok lehető legnagyobb mértékű automatizálásának, az önálló, emberi döntést nem igénylő működésnek - amely a víruskereső csekély erőforrásigénye és általános gyors futtatása mellett az egyik legfőbb felhasználói elvárás!

Az F-Secure cég kilencedik generációs védelmi termék-családját - amelynek az FSIS 2011 szoftver is tagja - ezen igények messzemenő figyelembe vételével tervezték. A folyamatosan futó vírusvédelem csekély mértékben veszi igénybe a számítógép erőforrásait és fejlett hálózati felhő technológiának köszönhetően csak igen ritka esetekben igényel felhasználói kérdést, döntést a vizsgált kódok biztonságosságának megítéléséhez!

Nehéz körülmények között hétpróbáztak a vírusirtók

Bár tökéletes védelmet nem lehet garantálni, a bajnok által elért 98,9%-os eredmény értékét tovább növeli, hogy az AV-Comparatives csapata szándékosan gyengén karbantartott Windows rendszer-környezetben és régebbi évjáratú alkalmazói programok mellett bonyolította le a kártevő-teszteket - hitelesen modellezve ezzel az otthoni felhasználásra jellemző feltételeket, ahol a számítógép folyamatos frissítésén nem dolgozik kijelölt rendszergazda.

A védelmi programoknak két és fél évvel ezelőtti állapotú, új frissítéseket nélkülöző Windows XP SP3 rendszeren kellett helyt állniuk a kártevőkkel szemben. Az ártó kódok bejutását számos biztonsági rés is segítette, mert a tesztgépekre régebbi, erősen sebezhető felhasználói programokat: Acrobat 8 dokumentum-olvasót, IE7 webböngészőt, Office 2003 irodai szoftvert és további száz, közkedvelt, de kétes biztonságú német freeware-t telepítettek.

Az ilyen nehéz feltételek között elért kiváló eredmények láttán kijelenthetjük, hogy a mai legjobb védelmi szoftverekkel felszerelt számítógépek az otthonról netezők, a kevésbé képzett felhasználók számára is biztosítják a web védett és nyugodt használatát. A kiemelkedő vírus-megállítási hatékonyság mellett ezt a felhasználót esetleg megzavaró, felbukkanó biztonsági kérdések hiánya, a szinte teljesen mértékben automatizált működés is garantálja.Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.