Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek


Flash riadó!

(2015. július 08.)

- Trend Micro Lab Security Intelligence blog nyomán -

Elkészült a javítás az állami hackerektől kiszivárgott, veszélyes Flash Player támadókód ellen.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

A japán Trend Micro antivírus cégtől származó információk alapján a Vírus Híradó portál 2015. július 8-án, 14 óra 15 perckor magas szintű riasztást adott ki a Flash Player webanimációs lejátszó program súlyos sebezhetőségével és javítófoltozási igényével kapcsolatban.

A sürgős helyzetet kiváltó, kártékony programkód az olasz Hacking Team titkosszolgálati kémszoftver-gyártó cég hálózatának feltörése és adatainak kiszivárogtatása nyomán, hétfőn került nyilvánosságra. Szerdára azonban már a profitérdekelt vírusírók és botnet üzemeltetők is használatba vették az új exploit-ot és beépítették olyan veszélyes online támadó keretrendszerekbe, mint az Angler, Kafeine, Neutrino vagy a Nuclear csomagok.

A nemzetközi MITRE rendszerben CVE-2015-5119 sorszámmal kategorizált, kritikus súlyosságú biztonsági hiba ugyanis lehetővé teszi a Flash Player-t futtató számítógépek távolról történő feltörését és megfertőzését - ami újabb erőteljes eszközt ad az online vírusterjesztő bűnbandák kezébe!

Az Adobe cég gyorsan reagált a válságra és 2015. július 8-án, szerdán reggel kiadta a Flash Player-hez készült, rendkívüli frissítését, amely megvéd a Hacking Team-től kiszivárgott támadókód ellen. Minden olvasónknak javasoljuk, hogy saját és netes polgártársai biztonsága érdekében sürgősen frissítse a gépén használt Flash modulokat legalább a 18.0.0.203-as verzióra!


Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.