Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Mobilvírusok terjednek az atlétikai világbajnokság helyszínén

(2005. augusztus 11.)

- F-Secure -

A finn hírközlési felügyelet riasztást adott ki weblapján a Helsinkiben tartott atlétikai világbajnokság helyszínén terjedő mobilvírusokról.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Az F-Secure szakemberei szerint a Cabir mobilvírus kezdett terjedésbe vasárnap Helsinkiben, az atlétikai világbajnokságnak helyt adó stadionban.

Azok a sportrajongók, akik mobilvírus fertőzésre gyanakszanak, felkereshetik a Sonera mobilszolgáltatónak a stadionban található ügyfélszolgálati központját, ahol a gyanús telefont megvizsgálják, és eltávolítják róla a vírusokat. A Sonera a helyszíni ügyfélszolgálaton segíti letölteni az F-Secure Mobile Anti-Virus szoftvert a mobile.f-secure.com weboldalról, és szintén segítséget nyújt a szoftver telefonokra telepítésében.

A Cabir volt az első kártevő, melyet Symbian alapú okostelefonok támadására készítettek. Az egy évvel korábban megjelent vírus azóta számos országban terjedt el, és húsznál is több változata bukkant fel.


"A Bluetooth kapcsolaton vagy MMS üzenetekben terjedő rosszindulatú kódok megjelenése teljesen általános jelenség az olyan nagy eseményeken, amelyekre országok tucatjaiból érkeznek. Ugyanez a jelenség volt tapasztalható más rendezvényeken, például a nemrégiben rendezett Live 8 koncerten is. Ha mindenképpen bekapcsolva szeretné hagyni a Bluetooth kapcsolatot a tömegben, akkor fokozottan ajánlott valamilyen biztonsági szoftver használata"; mondta el Mikko Hyppönen, az F-Secure Corporation anti-vírus kutatási igazgatója.

"Már korábban is tettünk óvintézkedéseket annak érdekében, hogy a Sonera ügyfelek telefonjait ne fertőzhessék meg ismert vírusok MMS-eken keresztül, most pedig, a világbajnokság ideje alatt egy hatékony biztonsági szoftverrel akadályozzuk meg a rosszindulatú kódok terjedését"; nyilatkozta Pasi Mehtonen, a TeliaSonera Finland mobil szolgáltatásokért felelős alelnöke.

A mobiltelefonokra kínált F-Secure termékekről információkat a következő weboldalon talál: http://www.f-secure.com/wireless/


Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.