Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Az új mobilvírus már a PC-ket is támadja

(2005. szeptember 21.)

- F-Secure -

Az F-Secure egy új mobilvírusról adott hírt: a Cardtrap.A a telefonon lévő alkalmazások tönkretétele mellett PC-ket is megpróbál megfertőzni.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Mobilvírusok
mobilvirus.lap.hu

Az okostelefonokat támadó Cardtrap.A egy Symbian operációs rendszeren életképes trójai, mely a mobil készülék memóriakártyájára PC-s kártevőket is elhelyez – abban bízva, hogy a felhasználó előbb-utóbb egy kártyaolvasó segítségével az asztali számítógépéhez csatlakoztatja azt.

A memóriakártyára két windows-os féreg kerül: a Padobot.Z és a Rays. Az F-Secure víruskutatóinak a tesztlaborban nem sikerült olyan szituációt előidézniük, mikor a PC-hez csatlakoztatott memóriakártyán lévő fájlok automatikusan lefutottak volna, azonban felhívják a figyelmet, hogy előfordulhat olyan kártyaolvasó-szoftver, mely autostart funkciókkal rendelkezik.

A felhasználó megtévesztésére szolgál, hogy a Rays futtatható állományának az ikonja és neve megegyezik a telefon által létrehozott „System” mappáéval, így az óvatlanok tévedésből is elindíthatják a férget.

Az F-Secure Anti-Virus szeptember 20-ai vagy frissebb adatbázissal képes a PC-s kártevők felismerésére és eltávolítására, míg a mobilvírust az F-Secure Mobile Anti-Virus programjával távolíthatják el a fertőzött készülékek tulajdonosai.Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.