Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Veszélyesebb az új CommWarrior

(2005. október 18.)

- F-Secure -

Az F-Secure antivírus szakemberei elkészültek a napokban megjelent CommWarrior.C mobilkártevő részletes elemzésével, és kiderült, hogy jóval veszélyesebb féregről van szó, mint azt először sejtették.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

A Bluetooth technológiáról
A mobil kártevők terjedése
mobilvirus.lap.hu

A korábbi variánsokhoz hasonlóan a CommWarrior.C is bluetooth kapcsolaton és multimédiás üzeneteken (MMS-en) keresztül, véletlenszerű fájlnevekkel terjed, azonban a korábbi módokon kívül újabb terjedési mechanizmusokkal is rendelkezik.

A CommWarrior.C minden egyes beérkező SMS vagy MMS üzenetre automatikusan egy fertőzött MMS küldésével válaszol. Továbbá amikor a felhasználó elküld egy üzenetet, a kártevő ugyanerre a címre azonnal egy másik, fertőzött MMS-t küld. A féreg által elküldött üzenetek olyan szöveget tartalmaznak, amelyet a kártevő a felhasználó készülékében tárolt SMS üzenetek közül véletlenszerűen választ ki. Emellett bármilyen, a telefonhoz csatlakoztatott MMC kártyára felmásolja magát, így akkor is terjed, ha a fertőzött kártyát egy másik készülékbe helyezik.

Ahhoz, hogy a CommWarrior megfertőzze a készüléket, a címzettnek – függetlenül a terjedés módjától – minden esetben el kell fogadnia és installálnia kell a féreg SIS fájlját, és el kell fogadnia az általános rendszer figyelmeztetést, amely felhívja a felhasználó figyelmét, hogy egy nem hitelesített alkalmazást akar telepíteni a készülékére.

Bizonyos telefonokon a kártevő az operátor logót a saját logójára cseréli, amely a „CommWarriorral fertőzött” (Infected by CommWarrior) feliratot tartalmazza. A féreg ezenkívül a telefon böngészőjében megnyithat egy Oroszországban bejegyzett weboldalt is. A megnyitott honlap tartalmának egy részét az F-Secure mobil anti-vírus oldaláról, a mobile.f-secure.com-ról másolták ki a készítők.

A CommWarrior eltávolítható az F-Secure Mobile Anti-Virus programmal, melynek próbaváltozata az alábbi címen érhető el: FS Mobile AV

Ajánló:Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.