Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Harminc évet is kaphat az online csaló

(2006. január 30.)

- ZDNet -

Letartóztattak egy kaliforniai férfit, akit azzal vádolnak, hogy az America Online ügyfeleit megtévesztve bankkártya adatokat szerzett, majd használt fel saját céljaira.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Magazin - Ismeretterjesztés

A 45 éves Jeffrey Brett Goodin az Egyesült Államok legnagyobb internetszolgáltatója, az AOL ügyfeleit vette célba. Az adathalászati támadás során olyan e-maileket küldött az áldozatok számára, melyben számlázási adataik frissítésére buzdította őket, ellenkező esetben az előfizetésük megszüntetését helyezve kilátásba.

A férfi az üzenetek feladóját is meghamisította, így azok látszólag az AOL számlázási osztályáról indultak útjukra. „Természetesen” a levélben megadott weboldal hamisítvány volt, és segítségével a hiszékeny ügyfelektől személyes adatokon kívül bankkártya információkat tudott megszerezni.

Goodint elektronikus csalással és illetéktelen hozzáféréssel vádolják, melyekért akár harminc éves börtönbüntetést is kaphat. A nyomozás során az FBI, a titkosszolgálat és az ontarioi rendőrség együttműködésének köszönhetően végül sikerült elkapniuk a férfit.

Az adathalászati, azaz phishing-támadások általában e-mailben történő megkereséssel kezdődnek. A csalók gyakorlatilag kéretlen levélként küldik ki felhívásukat, amiben arra próbálják rávenni a címzetteket, hogy látogassanak el hamis weboldalakra, és ott adják meg különféle személyes vagy banki adataikat. A leggyakrabban bankok és elektronikus kereskedelemmel foglalkozó vállalatok honlapjainak álcázzák magukat, hiszen ezek hamisítása által lehet a legértékesebb információkhoz jutni.


Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.