Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Kártevő a Samsung weboldalán

(2006. szeptember 08.)

- ZDNet Australia -

A Samsung egyik amerikai weboldalán olyan trójai található, mely figyeli a felhasználó jelszavait, letiltja az antivírus programokat, és személyes adatokat próbál megszerezni.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Microsoft Update

A ZDNet ausztrál hírportál jelentése szerint a Samsung egyik honlapján veszélyes adattolvaj kártevő található, a hírt a Websense biztonságtechnikai cég szóvivője is megerősítette.

Jelen cikk készítésekor nem érhető el az ominózus weboldal, a Samsung webmesterei minden bizonnyal a hiba elhárításán dolgoznak. Magyar idő szerint éjfél körül még bárki letölthette a kártevőt, azóta értesítették az óriáscég illetékeseit az incidensről.

Joel Camissar, a Websense egyik szakembere szerint az is elképzelhető, hogy trójait elhelyező hackerek úgy módosították a Samsung honlapját, hogy bizonyos böngésző-sebezhetőségeket kihasználva automatikusan települjön a kártevő a látogatók gépére. Mivel jelenleg nem érhető el az oldal, és a vállalat illetékesei még nem nyilatkoztak, ezért az incidens pontos ismertetésére még várnunk kell.

Camissar mellesleg felhívta a figyelmet, hogy a jövőben egyre több hasonló támadásra számíthatunk. „Az emberek bizalmáról és annak lerombolásáról van szó. Hiszen a felhasználók bíznak benne, hogy bankok, oktatási intézmények és óriásvállalatok honlapjait látogatva nem fertőződhet meg a számítógépük – a hackerek éppen ezért támadják ezeket az értékes célpontokat.”

A mostani eset kapcsán is szeretnénk hangsúlyozni a szoftverfrissítések fontosságát és naprakész vírusvédelmi megoldások használatának szükségességét. Az eddig feltárt incidensek során szinte minden alkalommal védelmet nyújtott a naprakészen tartott, frissített operációs rendszer, böngésző és antivírus program.

2006. szeptember 11.

A hétvége során a Samsung webmesterei eltávolították a kártevőt a honlapról. Ennek ellenére az oldal még mindig nem érhető el, elképzelhető, hogy a víruskészítők olyan sok e-mailt spammeltek szét, hogy a rászedett felhasználók minduntalan próbálják letölteni a kártékony kódot, és ez túlterhelést okoz.
 Kapcsolódó írásaink:
Vírusos driver a HP honlapján


Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.