Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Mobil kártevők


A mobil készülékek egyre kifinomultabb képességei ugyan a felhasználók kényelmét szolgálják, a fejlődésnek azonban árnyoldala is van: a vírusírók kezdik felfedezni a hordozható eszközökben rejlő lehetőségeket. A Vírus Híradó webportál kiemelten kíván foglalkozni a mobil fenyegetésekkel, honlapunk ezen részén megpróbálunk minden kérdésére választ adni!
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

A Bluetooth technológiáról
A mobil kártevők terjedése
Kártékony programok mobil eszközökre

A Vírus Híradó mobil kártevőkkel foglalkozó oldalának célja, hogy megismertesse Olvasóinkat a hordozható készülékekre leselkedő veszélyekkel, híreket, naprakész információkat nyújtson a legújabb fenyegetésekről, hasznos tanácsokat adjon a felhasználóknak, és segítséget nyújtson, ha már megtörtént a baj.

A rádiótelefonokon terjedő és az azokat megfertőző kártevők sokáig csupán rémhírnek, az internetes szlengben „hoax”-nak nevezett beugratásnak bizonyultak (lásd egy 2002-es írásunkat: Mobil vírusra figyelmeztető ÁLHÍR terjed).

Napjainkra az első bluetooth-os mobilvírus megjelenésével sajnos merőben megváltozott ez a helyzet, az intelligens mobil készülékek elterjedtsége miatt már senki sem ignorálhatja ezen újfajta kártevők létét. Rövid történelmi áttekintéshez kérjük kövesse az alábbi linket: Kártékony programok mobil eszközökre.

Friss híreink

Jótanácsok

  • Megfelelő gyanakvással kezeljük az internetről letöltött, illetve üzenetként, csengőhangként, háttérképként vagy játékként kapott fájlokat! Soha ne indítsunk el olyan programot, melyről nem tudjuk biztosan, hogy megbízható forrásból származik!
  • Csak akkor kapcsoljuk be a bluetooth és infra kapcsolatokat, amikor valóban használjuk is őket! Ezzel egyébként nemcsak biztonságunkat, hanem a készülék üzemidejét is növeljük. Semmilyen esetben se felejtsük „felfedezhető üzemmódban” a készülékünket!
  • Lehetőség szerint használjunk valamilyen naprakészen tartott antivírus szoftvert a mobil eszközünk védelmére!

Antivírus szoftverek mobil készülékekre


Amennyiben kérdése vagy véleménye van, kérjük bátran forduljon hozzánk! Üzenetét a következő linken küldheti el számunkra: Kérdés / Vélemény

Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.