Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Magazin > Háttér

Háttér - Ismeretterjesztés


Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Vírushatározó
Vírusleírások
Lexikon

Mindenki hallott már vírusokról, sokan maguk is elszenvedtek vírusfertőzést saját gépükön. Mivel egy igen elterjedt problémáról van szó, ezért igyekeztünk minden információt egy helyen összegyűjteni. Itt az elméleti érdeklődők éppúgy válaszokat találnak, akárcsak egy adott problémára megoldást keresők. Ebben a fejezetben a történelmi áttekintés mellett az alapfogalmakkal is megismerkedhetünk, többek közt azzal, hogy mik is azok a vírusok és milyen fajtákat ismerünk.

EGY KIS ÁTTEKINTÉS

Az első számítógép-vírus több, mint 15 éve, 1986-ban jelent meg. Talán kevesen tudják, hogy nem Amerikából vagy Európából, de még csak nem is az akkor még hatalmas Szovjetunióból származott - hanem a távoli és kevéssé ismert Pakisztánból, és Brain névre hallgatott.


MIK ŐK???

A vírusok - ezek az intelligencia magas fokán álló, de azt rossz célok érdekében mozgósító programok - ellen védekezni kell.


HOGYAN KEZDJÜNK HOZZÁ?

A víruskeresők piacán igen széles a választék, ezért az optimális megoldás kiválasztása gyakran igen nehéz. Néhány pontban összefoglaltuk, hogy egy korszerű vírusirtónak milyen tulajdonságokkal kell rendelkeznie:


MIRE FIGYELJÜNK MÉG.


KARBANTARTÁS...

A naprakész adatállományok használata (melyek naponta, vagy akár egy nap többször is megjelennek) a záloga a hatékony vírusvédelemnek.


SZÁMOLJUNK CSAK!


NE FELEDJÜK!


Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.