Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Hírek

Mit nevezünk vírusnak?


A vírus olyan szaporodásra képes program, mely futtatható fájlokat fertőz meg oly módon, hogy hozzá másolja önmagát, és a program futását magára irányítja.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

A vírusok ellen védekezni célszerű, javasolt, (kell). A védekezés nagyjából hasonló hatásfokú, mint a forgalmas úttesten való átkelésre fordított figyelem:

  • megtehetjük, hogy körülpillantás nélkül egyszerűen átszaladunk a kocsik között; ilyenkor, ha megússzuk baj nélkül, azt inkább a szerencsénknek köszönhetjük és nem a jó stratégiai érzékünknek;
  • lehet aztán álló nap siránkozni, hogy milyen sanyarú az élet, az ember már át sem mehet a túloldalra a sok robogó autó miatt; és
  • csinálhatjuk a hagyományos módon: először balra, majd jobbra nézve (ezt a metódust Angliában vagy Ausztráliában ne kövessük) a megfelelő időben, a megfelelő sebességgel óvatosan átkelünk az úttesten, még az is megtörténhet, hogy várni kell valamennyit, viszont vélhetően baj nélkül átjutunk.

Az első példa a vírussal egyáltalán nem törődőket példázza, ők a problémát félvállról veszik (talán csak az első fertőzésig lesznek ilyen bátrak).

A második csoport túl nagy és hamis jelentőséget tulajdonít az egésznek (ilyeneket hallani tőlük, hogy a vírusnapokon egyáltalán ne kapcsoljuk be a gépet, stb. Ez igencsak érdekes lenne egy könyvelést vagy számlázást végző program esetén, de vannak helyek, ahol ez lehetetlen is: pl. bankok, áramszolgáltatók, erőművek, kórházak).

A többség által járt harmadik út látszik a helyesnek: óvatosság, körültekintés és akkor nagy valószínűséggel sok mindent meg lehet előzni, ha nem is mindent: a figyelmes gyalogost is elütheti egy őrült vagy részeg autós, de ez nem ok arra, hogy az átkelésnél ne nézzünk szét! A rendszeres frissítéssel naprakészen tartott adatállományok, jól megválasztott víruskeresővel megfelelő védelmet jelent.

Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.