Keresés
Hírek
Elsősegély
 Gyorsmentesítés
 Vírparancsolat
Vírusok és férgek
 Mi a vírus?
 Vírusleírások
 Vírushatározó
 Statisztikák
 Mobilvírusok
Spam és tartalomszűrés
 Mi a spam?
 Mire jó a tartalom és      URLszűrés?
 Fogalmak
 Áttekintés
 Statisztikák
Megoldások
 Mit használjunk?
   Vírusok ellen
   Spamek ellen
   A hatékonyság növelése        érdekében
 Ingyenes próbaverziók
 Jótanácsok
 Vírusirtók tesztje
 Lexikon
Hírlevél
Magazin
 Publikációk
 Háttér
 ITBN 2008
Szakértői rovatok
 Jogi háttér
 Elektronikus aláírás
 Fogyasztóvédelem
Letöltés
 Gyorsmentesítés
 Próbaverziók letöltése
Archívum
Ajánló
Hírlevél
Ha elsőként szeretne tudni a legfrissebb vírusokról és a védekezés módjáról, akkor iratkozzon fel ingyenes heti hírlevelelünkre!
Az Ön e-mail címe:
Főoldal > Szakértői rovatok > Elektronikus aláírás

Dr. Kovács Úr az első ügyvéd, aki elektronikusan intézi ügyfelei megbízásait


A NetLock Kft. cikksorozatának újabb része az elektronikus ügyintézés gyakorlati oldalát mutatja be.
Nyomtatható verzió Nyomtatható verzió

Szakértői rovatok - Elektronikus aláírás

Dr. Kovács ügyvéd úr a 2005. szeptember 1-jén hatályba lépett Cégtörvény vonatkozó rendelkezései alapján – amely a 2003. évi LXXXI. törvénnyel módosított 1997. évi CXLV. törvény a cégnyilvántartásról, cégnyilvánosságról, és a bírósági cégeljárásról – saját minősített tanúsítványának birtokában elektronikusan intézi ügyfelei ügyeit. Ugyanezen minősített tanúsítvány birtokában dr. Kovács a KET törvény – ez a 2004. évi CXL. törvény a közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól, amely a magyarországi elektronikus ügyintézés követelményeit és szabályzatát rögzíti - 2005. november 1-jei hatályba lépése után további 6000 különféle ügyet intézhet elektronikus úton.

Dr. Kovács ügyvéd úr településének legsikeresebb ügyvédje. Iroda a városközpontban, saját személyi titkárnő, asszisztens, növekvő ügyfélkör – egyszóval fényes karrier. A folyamatosan bővülő ügyfélkör ellenére sem dr. Kovács, sem alkalmazottai nem túlóráznak, mégis mindig elkészülnek határidőre. A hivatalokba való utazgatás, a sorbaállás és a rengeteg papírmunka már nem hátráltatja őket az ügyfelek hatékony és gyors kiszolgálásában, hiszen az elektronikus ügyintézés bevezetésével mindezeket kényelmesen, számítógéppel az irodából is megoldják.

A Kovács Ügyvédi Iroda fő tevékenységi körébe a cégképviselet és az okiratok szerkesztése tartozik. Dr. Kovács ügyvéd úr eddig hol titkárnőjével, hol asszisztensével karöltve kényszerült ügyet intézni az illetékes cégbíróságon, az önkormányzatnál és a postán, amivel órákat töltöttek el feleslegesen.

2005. szeptember 1-jétől azonban lehetőség van arra, hogy Kovács úr az okirati ellenjegyzés mellett az egyes Kft.-k és Rt.-k bejegyzési, változásbejegyzési kérelmeit is elektronikusan, saját minősített elektronikus aláírásával ellátva juttassa el az illetékes cégbíróságoknak. Ez jelentősen felgyorsította és megkönnyítette dr. Kovács és alkalmazottai munkáját. Nem tornyosulnak az asztalán a cégbejegyzéshez szükséges okiratok, kérvények, szerződések, hiszen az ügyintézéshez már csak egy számítógépre van szüksége. Nem kell befáradnia az illetékes cégbíróságra, mert a cégbejegyzési kérelmet és a hozzá csatolandó mellékleteket, úgymint a létesítő okiratot vagy a társasági szerződést elektronikus aláírásával ellenjegyezheti, és már továbbíthatja is az Interneten keresztül. Nem szorítják többé a határidők sem és így megszabadulhat a késedelem miatt kiróható magas pénzbírság befizetésétől is. Ha pedig a közreműködésével alapított cégek adataiban, a cég nevében, tagok számában, vagy az aláírásra jogosultak személyében valamilyen változás történik, azt is könnyedén, percek alatt el tudja intézni. Sőt, az ügyfeleivel való e-mailben történő időpont egyeztetést is komoly ügyvédhez méltóan elektronikus aláírásával ellenjegyezve továbbítja.

A város első virtuális ügyvédi irodájában e forradalmi megoldással dr. Kovács jelentősen lerövidítette az egy ügyfélre jutó adminisztrációt, hiszen saját minősített aláírási képességével (tanúsítványával), elektronikus formában, az Interneten intézi ügyfelei megbízásait. Amíg a konkurens ügyvédi irodák az intézkedéssel bíbelődnek, az így megtakarított időt dr. Kovács ügyfelei elégedettségének növelésével, szakkönyvek olvasásával, és új ügyfelek szerzésével tölti.

Partnerünk

Kérdés / Vélemény | GYIK | Sitemap | Impresszum | Jogi feltételek        2004-2011 © Vírushiradó -- 2F 2000 Kft. - Az információ védelmében.